Δρ. Καραγιάννης:Στοχευμένα και σωστά τα νέα μέτρα
Saturday 31/07/2021

Δρ. Καραγιάννης:Στοχευμένα και σωστά τα νέα μέτρα

Να γίνουν ποιο αυστηροί οι έλεγχοι

«Στοχευμένα τα μέτρα… ζητούμενο οι αυστηρότεροι έλεγχοι» λέει ο Δρ. Καραγιάννης – Οι αριθμοί δείχνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αναφέρει , o Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας

Σε μια νέα προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά εισέρχεται από την 1η Αυγούστου η Κύπρος με τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ.

Κυριότερος στόχος να μειωθούν οι νοσηλείες και να «ανασάνουν» τα νοσηλευτήρια τα οποία δέχονται αυξημένη πίεση το τελευταίο διάστημα.

o Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε πως τα μέτρα είναι στοχευμένα και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα φέρουν αποτελέσματα.

«Είμαστε σε καλό δρόμο και βλέπουμε τους αριθμούς να σταθεροποιούνται» σημείωσε, σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών. «Πλέον δεν βλέπουμε αριθμούς κοντά στα χίλια ημερησίως, αντίθετα πάμε προς τα κάτω», είπε.

Όπως εκτίμησε ο Δρ. Καραγιάννης, «η πτώση που παρατηρείται στους αριθμούς, ίσως αρχίσει να μεταφράζεται και στις νοσηλείες τις επόμενες μέρες».

Αναφορικά με το επόμενο διάστημα και κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού λόγω της περιόδου των διακοπών, ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας σημείωσε πως με τη βοήθεια των εμβολιασμών και των αυστηρότερων ελέγχων, που αποτελούν ζητούμενο, να μην δούμε μια νέα έξαρση.

 

Πηγή:Cyprus Times