Δρ. Κουτσάφτης: Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Θανάση
Friday 15/10/2021

Δρ. Κουτσάφτης: Ανθρωποκτονία ο θάνατος του Θανάση

δεν πέθανε από πτώση εξ ύψους

Την ώρα που οι τρεις ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές έχουν σηκώσει μανίκια για να διερευνήσουν την υπόθεση θανάτου του 26χρονου Θανάση Νικολάου, ο πρώην προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσάφτης, αποκαλύπτει στον «Φ» ότι το ξεκάθαρο συμπέρασμα στο πόρισμά του είναι ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία. Ξεκαθαρίζει με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο 26χρονος δεν έπεσε ποτέ από τη γέφυρα, επιβεβαιώνοντας την οικογένεια Νικολάου που τόσα χρόνια έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια.

«Το γεγονός να έπεσε ο Θανάσης από τη γέφυρα της Άλασσας το έχω αποκλείσει πριν από μερικά χρόνια. Με την εκταφή και την πλήρη και λεπτομερή εξέταση του οστικού υλικού, δεν έχω καμία αμφιβολία, και αυτό είναι και το συμπέρασμά μου. Ο άνθρωπος αυτός δεν πέθανε από πτώση εξ ύψους», λέει ο κ. Κουτσάφτης.

Ερωτηθείς ποια είναι αυτά τα νέα ευρήματα που κλείδωσαν το γεγονός ότι δεν έπεσε και τον τοποθέτησαν εκεί, ο κ. Κουτσάφτης επισημαίνει ότι «ο Θανάσης είχε πολλές κακώσεις που δεν συμβαδίζουν με πτώση εξ ύψους λόγω της κατανομής τους στο σώμα, ενώ το κυριότερο από όλα είναι ότι εξωτερικά δεν υπήρξε ουδεμία κάκωση. Αυτά είναι δύο σίγουρα ευρήματα τα όποια δεν μπορεί να μας τα αμφισβητήσει κανείς».

 

Ερωτηθείς εάν στο πολυσέλιδο πόρισμα του αναφέρεται στο συμπέρασμα ότι ο άτυχος νέος τοποθετήθηκε κάτω από τη γέφυρα, είπε πως «αν έπεφτε θα έπεφτε καθέτως της γέφυρας. Ο άνθρωπος εντοπίστηκε πιο μακριά από την κάθετο της γέφυρας. Μερικοί είπαν ότι μπουσούλισε και έφτασε στο σημείο που εντοπίστηκε. Ο άνθρωπος ήταν χιλιοκτυπημένος, πώς θα μπορούσε να κάνει αυτή τη διαδρομή έστω και σέρνοντας», διερωτήθηκε, αποκλείοντας το σενάριο αυτό.

 

Σημείωσε μάλιστα πως στο πόρισμα του από την εξέταση του οστικού υλικού περιλαμβάνονται όλα τα ευρήματα με λεπτομέρεια. «Οι κακώσεις αυτές δεν μπορεί να είναι και δεξιά και αριστερά και μπρος και πίσω και στη σπονδυλική στήλη και στο κεφάλι και στα πόδια», τονίζοντας οτι ο Θανάσης είχε οστικές κακώσεις μέσα από το δέρμα και απ΄εξω ήταν πεντακάθαρος χωρίς καμία κάκωση. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι εάν έπεφτε με τα πόδια υπήρχαν πάρα πολλές πιθανότητες κάποια κνήμη να σπάσει και να βγει έξω από το δέρμα, λέγοντας πως τέτοια ευρήματα δεν υπήρξαν ποτέ.

 

 

Πηγή:Φilenews