Εισήγηση για επιστροφή του sms στο 8998 με τα νέα μέτρα
Tuesday 05/01/2021

Εισήγηση για επιστροφή του sms στο 8998 με τα νέα μέτρα

Κάποιοι ήδη άρχισαν να στέλνουν…

Δεδομένος είναι σύμφωνα με τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων που κατατέθηκαν στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο περεταίρω περιορισμός των διακινήσεων στην Κύπρο.

Είτε η Κυβέρνηση αποφασίσει ολικό Lockdown, είτε αυστηροποίηση των μέτρων που υπάρχουν ήδη, οι περιορισμοί των διακινήσεων δεν θα αφορούν μόνο τις νυχτερινές ώρες αλλά θα επεκταθούν με αριθμητικούς μάλιστα περιορισμούς σε όλο το 24ωρο και για συγκεκριμένους λόγους.

Προς τούτο σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έρχονται από τις εισηγήσεις την επιδημιολογικής ομάδας, αναμένεται και η ενεργοποίηση και πάλι του μέτρου της αποστολής sms στο 8998 για τους λόγους που θα επιτρέπονται με τα νέα μέτρα οι διακινήσεις.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να αυξηθούν και οι επιλογές που θα υπάρχουν για τον κόσμο, καθώς τα δεδομένα σήμερα είναι διαφορετικά από αυτά που ίσχυαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας στην Κύπρο. Για παράδειγμα είναι αρκετός ο κόσμος που θα χρειάζεται να διακινείται για σκοπούς διενέργειας είτε pcr είτε rapid test.

Πανέτοιμο το σύστημα

Για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του 8998 ρωτήθηκε το  απόγευμα στην εκπομπή του OMEGA ΑΙΧΜΕΣ o Υφυπουργός Καινοτομίας Κυριάκος Κόκκινος, ο οποίος επισήμανε πως το σύστημα είναι πανέτοιμο να επαναλειτουργήσει εάν χρειαστεί με το π[πάτημα ενός κουμπιού.

Όπως μάλιστα επισήμανε δεν θα χρειαστούν πολλές ώρες εάν χρειαστεί να γίνουν και αλλαγές στην πλατφόρμα για προστεθούν και περισσότερες επιλογές.

Δείτε τα όσα είπε ο κ. Κόκκινος.