Friday 06/01/2023
Γολγοθάς πατέρα για τον γιο του - Τον απήγαγε η μητέρα του
Καταδικάστηκαν γιαγιά και θεία για απαγωγή
Έναν ατέρμονο αγώνα εδώ και ενάμιση χρόνο δίνει ο πατέρας του 6χρονου πλέον Στυλιανού, Κυριάκος Παμπάκας, ο οποίος ζει και αναπνέει με την ελπίδα ότι σύντομα το παιδί του θα επιστρέψει στην αγκαλιά του και θα είναι πλέον ασφαλές στη χώρα μας. Πρόκειται για την υπόθεση απαγωγής του ανήλικου παιδιού. Για την υπόθεση καταδικάστηκαν πριν από λίγους μήνες από το Δικαστήριο Λεμεσού, η γιαγιά και η θεία του ανήλικου, σε πολύμηνη ποινή φυλάκισης, εντούτοις, πάρα την καταδίκη των συγγενικών της προσώπων, η μητέρα αρνείται να επιστρέψει στην Κύπρο μαζί με το παιδί.
Ο μικρός Στυλιανός βρίσκεται εδώ και ενάμιση χρόνο στην Τουρκία υπό το καθεστώς ομηρίας με άγνωστες τις συνθήκες διαβίωσής του. Ο αγώνας του πατέρα ατέλειωτος. Μέχρι σήμερα όπου και να έχει αποταθεί, κανείς δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει ούτως ώστε το παιδί να επιστρέψει στα χέρια του. Υπενθυμίζουμε πως με απόφαση του Οικογενειακού Δικαστηρίου ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2021, έχει ανατεθεί στον πατέρα εξ’ ολοκλήρου η γονική μέριμνα.
Μιλώντας ο κ. Παμπακάς αναφέρει πως είδε το παιδί του ήταν πριν από περίπου 6 μήνες μέσω άγνωστου Τούρκου ο οποίος του απέστειλε κάποια βίντεο. Σημείωσε πως το συγκεκριμένο πρόσωπο του είχε ζητήσει χρήματα, εκβιάζοντάς τον, για να του δώσει περισσότερες πληροφορίες. Όπως είπε, το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε τόσο στις κυπριακές Αρχές αλλά και στις τουρκικές μέσω του δικηγόρου του. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, σύμφωνα με ενημέρωση που έχει ο ίδιος, αναζητήθηκε αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί. Ο 34χρονος πατέρας αποκάλυψε ακόμη ότι ο εν λόγω άντρας –άγνωστος προς αυτόν– σε επικοινωνία που είχε με τον ίδιο, του ανέφερε ότι εντόπισε τη μητέρα και τον γιο του σε περιοχή της Τουρκίας και τους παρείχε βοήθεια. «Δεν πιστεύω ότι το πρόσωπο αυτό επικοινώνησε τυχαία μαζί μου. Γνώριζε όλη την υπόθεση με αρκετές λεπτομέρειες. Ενδεχομένως να ήθελε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση για τα χρήματα».
Ο κ. Παμπακάς αναφέρθηκε σε κάποιες διαδικασίες που έγιναν από μέρους της Νομικής Υπηρεσίας της Τουρκίας και συγκεκριμένα ότι αποστάλθηκε σχετική ενημέρωση στο Κέντρο Απομάκρυνσης Μεταναστών της Σηλυβρίας, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει οποιοδήποτε απάντηση. «Με κάποιες ενέργειες έγινε κατορθωτό να εκδοθεί από την Τουρκία ένταλμα παράδοσης του ανήλικου, αλλά μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί πού κρύβεται η μητέρα μαζί με τον παιδί μου». Σημείωσε ακόμη, πως η μητέρα βρισκόταν υπόδικη στην Τουρκία και παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε ένταλμα για να δώσει κατάθεση σε σχέση με την απαγωγή, η ίδια εξαφανίστηκε από προσώπου γης. «Καταφέραμε έστω και κάτι μέσα από πολλές διαδικασίες. Η Αστυνομία της Τουρκίας αυτή τη στιγμή αναζητά τη μητέρα», είπε.
Ο πατέρας του μικρού Στυλιανού δεν τα βάζει κάτω και παλεύει με όλα τα μέσα που διαθέτει, καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά σε έρευνες για να καταφέρει να εντοπίσει πού κρύβεται η μητέρα και ο γιος του. Σημείωσε, μάλιστα, πως συγκεκριμένα πρόσωπα από την Τουρκία, κατόρθωσαν πριν από λίγο καιρό να εντοπιστούν τα ίχνη της μητέρας σε διάφορα μέρη της χώρας χωρίς όμως να έχει το μικρό παιδί μαζί της.
«Έχω αποταθεί παντού, σε διάφορα υπουργεία, Επιτρόπους και σε μέλη της κυβέρνησης. Κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να μου επιστρέψει το παιδί μου. Παλεύω μόνος μου», λέει φανερά συγκινημένος εκφράζοντας έντονες ανησυχίες για την ψυχική υγεία του ανήλικου.
Ο 34χρονος αποτάθηκε εκ νέου την περασμένη Τετάρτη στο Τμήμα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Λεμεσού ζητώντας από τους ανακριτές να προβούν σε συγκεκριμένες έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι κινήσεις της καταζητούμενης. Πάντως, εκτύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η μητέρα είναι ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει και ανά τακτά χρονικά διαστήματα αναρτά διάφορα βίντεο με τον μικρό Στυλιανό, αποκρύβοντας, ωστόσο, το πρόσωπό του.
Καταδικάστηκαν γιαγιά και θεία για απαγωγή
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού το προηγούμενο διάστημα σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία καταδίκασε σε 18 μήνες ποινή φυλάκισης τη 52χρονη γιαγιά και τη 29χρονη θεία του Στυλιανού –συγγενικά πρόσωπα της μητέρας– για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απαγωγής από πρόσωπο που ασκεί κοινή κηδεμονία. Υπενθυμίζεται πως η γιαγιά και θεία συνελήφθησαν στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου 2022, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον τους. Σε βάρος της μητέρας εκκρεμεί ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.
Πηγη:Φilenews