Wednesday 29/09/2021
Κωστρίκης: Δεν καταλαβαίνω την επιμονή για PCR στα γήπεδα
αυτό το μέτρο με το PCR γίνεται για να επιβληθεί ο εμβολιασμός
Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε το πρώην μέλος της Επιδημιολογικής ομάδας, Λεόντιος Κωστρίκης, σχετικά με την είσοδο των οπαδών στα γήπεδα.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για τις αποφάσεις αναφορικά με την είσοδο του κόσμου στα γήπεδα με PCR: «Δεν ανήκω πλέον στην επιστημονική επιτροπή και δεν γνωρίζω τις αποφάσεις τους. Εδώ μπορεί κάποιος να συγκρίνει το χώρο των οπαδών με το Πανεπιστήμιο. Αυτό που γίνεται σήμερα στη χώρα είναι το safepass. Νομίζω ότι το ίδιο πρέπει να ισχύει και στα γήπεδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένουν για PCR. Αφού παντού κάποιος μπορεί να χρησιμοποιεί το ράπιντ τεστ. Μπορεί να πάει στην καφετέρια με το ράπιντ. Εγώ θα έλεγα να εφαρμοστεί το safepass και νομίζω είναι αρκετό για τους φιλάθλους. Φαντάζομαι σε μειωμένη χωρητικότητα, αλλά δεν καταλαβαίνω την επιμονή με το PCR.
Η κλινική αποτελεσματικότητα για μένα, είναι το ίδιο μεταξύ ράπιντ τεστ και PCR. Γιατί κάποιοι πηγαίνουν στα mall και σε άλλους χώρους με αυτά; Εγώ θα υποστήριζα ότι η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα δεν πρέπει να διαφοροποιηθεί από το safepass. Για παράδειγμα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου έχουμε περίπου 5000 άτομα την ημέρα και η είσοδος γίνεται με safepass με απόλυτη επιτυχία. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλοι λόγοι…»
Για το αν αυτό το μέτρο με το PCR γίνεται για να επιβληθεί ο εμβολιασμός: «Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό, αλλά ο σωστός τρόπος είναι η ενημέρωση και όχι ο εκβιασμός. Δεν μπορεί αν επιβληθεί ο εμβολιασμός, επειδή είναι μια ακριβή επιλογή το PCR, αυτό είναι λάθος. Δεν δουλεύει με εκβιασμό ο Κύπριος, είναι κακός τρόπος προσέγγισης. Ας σκεφτούν οι υπεύθυνοι πως είναι ευκαιρία για ενημέρωση σχετικά με τον εμβολιασμό, αυτό θα έλεγα πως είναι σωστή προσέγγιση και όχι ο εκβιασμός».
Πηγη:Super Sport FM