Για ακόμη μία χρονιά "Ο Μαραθώνιος Πάφου" επιστρέφει στην Πάφο με τη συμμετοχή πάνω από 2,500 δρομέων από 50 χώρες!

Για ακόμη μία χρονιά "Ο Μαραθώνιος Πάφου" επιστρέφει στην Πάφο με τη συμμετοχή πάνω από 2,500 δρομέων από 50 χώρες!

Ο αρχαιότερος μαραθώνιος της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 04 Μαρτίου 2018 και φέτος κλείνει τα 20 του χρόνια!

Ο Μαραθώνιος Κύπρου “Logical γιορτάζει την 20η επέτειo του και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στην Πάφο.

 

Ο Μαραθώνιος της “Logical Κύπρου” είναι αφιερωμένος στον κορυφαίο Κύπριο Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, ο οποίος κέρδισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946. Με τον τερματισμό του ο Στέλιος Κυριακίδης δήλωσε «Ήρθα να τρέξω για επτά εκατομμύρια πεινασμένους Έλληνες», πετυχαίνονται να προκαλέσει την συμπάθεια σε Αμερικανούς και κυρίως σε Έλληνες ομογενείς συγκεντρώνοντας το ποσό των 250.000 δολαρίων και δύο πλοίων με είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα) για τους Έλληνες . Η βοήθεια αυτή ονομάστηκε «Πακέτο Κυριακίδη». 

Κάθε χρόνο το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο μοναδικό αυτό αθλητικό γεγονός αυξάνεται χρόνο και αναμένεται στην επόμενη διοργάνωση να παραταχθούν στην γραμμή εκκίνησης των αγώνων πέραν των 2500 χιλιάδων δρομέων από 50 χώρες. Η πόλη της Πάφου που φιλοξενεί τους αγώνες συνδυάζει την ιστορία με το συναρπαστικό τοπίο και φυσικά την παραδοσιακή μεσογειακή φιλοξενία!

Χώρος εκκίνησης του Μαραθωνίου είναι ο τόπος γέννησης της Αφροδίτης, η «Πέτρα του Ρωμιού».Η γαλήνη και η ομορφιά του γραφικού αυτού τοπίου προετοιμάζει το σώμα και το μυαλό του δρομέα για τον εξαιρετικό αγώνα που θα ακολουθήσει. Το μισό της διαδρομής ακολουθεί κυρίως παράκτια διαδρομή και στη συνέχεια περνάει από πολλά παραδοσιακά κυπριακά χωριά. Το τελικό στάδιο της διαδρομής του Μαραθωνίου διέρχεται  μέσω της πόλης της Πάφου, όπου οι δρομείς θα απολαύσουν την ατμόσφαιρα και ομορφιά της πόλης, με φοίνικες και πολυτελή ξενοδοχεία. Κρατώντας το καλύτερο για το τέλος ο τερματισμός των Μαραθωνοδρόμων θα είναι στην «Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου». Η οργανωτική επιτροπή του Μαραθωνίου προετοιμάζει ένα άκρως εντυπωσιακό ψυχαγωγικό πρόγραμμα για να γιορτάσει με τους δρομείς την επιτυχία τους! 

Την ίδια ημέρα με το Μαραθώνιο, διοργανώνονται επίσης αγώνας Ημιμαραθωνίου, αγώνας δρόμου 10 χλμ καθώς και οικογενειακός δρόμος 5 χλμ. Αυτοί οι τρεις αγώνες ξεκινούν και τερματίζουν στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου και ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές. Με βάση τις συμμετοχές ο πιο δημοφιλής αγώνας είναι ο Ημιμαραθώνιος  που διέρχεται μια σχεδόν επίπεδη διαδρομή με τους δρομείς να έχουν την ευκαιρία για γρήγορους χρόνους. Η απόσταση των 10χλμ είναι επίπεδη και προσφέρεται ειδικά για τους δρομείς που έχουν στόχο ένα νέο ατομικό ρεκόρ!  Ο οικογενειακός δρόμος των 5χλμ ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα διαδρομή γύρω από το Αρχαιολογικό Πάρκο της Πάφου, ενώ ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής των δρομέων είναι μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Όλοι αυτοί οι αγώνες έχουν σημείο τερματισμού την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου όπου οι δρομείς μπορούν να απολαύσουν χυμούς, φρούτα, νερό, μπύρα, μασάζ, μουσική και ψυχαγωγία!

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει σημειωθεί εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού συμμετοχής στην αθλητική εκδήλωση. Αυτό οφείλεται κυρίως στον εμπλουτισμό του πακέτου που προσφέρεται στους δρομείς (all inclusive) και περιλαμβάνει τεχνικό μπλουζάκι, επετειακό αναμνηστικό μετάλλιο, ενεργειακά ποτά και τζελ, σταθμούς υγρών στη διαδρομή κάθε 3 χλμ (νερό, ηλεκτρολύτες, ενεργειακά ποτά και τζελ, σφουγγάρια & μπανάνες), ηλεκτρονική χρονομέτρηση, πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγίας στον τερματισμό, δωρεάν μασάζ, νερό, φρούτα, χυμοί, δωρεάν μπύρα καθώς και άλλα οφέλη που αποτελούν κίνητρο για το δρομέα να δηλώσει συμμετοχή σε ένα από τους αγώνες.

To ποσοστό περίπου το 50% των συμμετεχόντων προέρχεται από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, φέτος σε σύνολο 1950 δρομέων οι 850 δρομείς προέρχονταν από το εξωτερικό ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ένας στους τέσσερις συμμετέχοντες (25%) προερχόταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το υπόλοιπο 25% προερχόταν από άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα:

Κυριακή 04/03/18   09:30-18:00

www.logicomcyprusmarathon.com και στο emailrun@cyprusmarathon.com

Ηλεκτρονικές εγγραφές στο http://register.CyprusMarathon.com