Ο Νεόφυτος διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 11 ετών
Η ιστορία του και η μάχη που δίνει για ζωή
Παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου σήμερα (15/02) και ο Νεόφυτος Νεοφύτου μίλησε στην εκπομπή του Omega, «Έλα να δεις», για τη δική του εμπειρία ζωής με τον καρκίνο, στέλνοντας δύναμη και ηχηρά μηνύματα σε όσους δίνουν την δική τους μάχη.
Ο Νεόφυτος διαγνώστηκε με καρκίνο όταν ήταν 11 χρονών. Όλα ξεκίνησαν όταν παρουσίασε προβλήματα στα πόδια του και υποβλήθηκε σε πολλές εξετάσεις μέχρι που διαγνώστηκε με καρκίνο. Στην αρχή ο ίδιος δεν το γνώριζε, αφού οι γονείς του το απέκρυψαν από εκείνον, αφού ήταν πολύ μικρός.
Όταν κατάλαβε τι πραγματικά είχε, έφτασε στο σημείο κατάθλιψης και του παρείχαν βοήθεια ψυχολόγοι από το Μακάριο Νοσοκομείο. Όταν μπήκε το νοσοκομείο για χημειοθεραπείες , υπήρξε διάστημα που δεν μπορούσε για πάνω από ένα μήνα να περπατήσει, καθώς η τεχνολογία δεν βοηθούσε.
Ωστόσο κατάφερε να βγει νικητής και επισκεπτόταν το νοσοκομείο για τους τακτικούς ελέγχους. Όμως, ένα χρόνο μετά, διαγνώστηκε ξανά με καρκίνο στα γενετικά όργανα. Αυτό όμως τον έκανε να πεισμώσει ακόμη πιο πολύ, παρά τους κινδύνους που είχε να αντιμετωπίσει.
Ένα από τα πιο δύσκολα περιστατικά ήταν αυτό του Νεόφυτου, αφού σύμφωνα και με τον ίδιο, είχε διαγνωστεί παράλληλα και πνευμονία. Αυτό, μείωσε ακόμη και τις ελπίδες των γιατρών για την ανάρρωση του. Έψαχναν δότη μυελού των οστών, όμως δεν κατάφεραν να βρουν. Οι χημειοθεραπείες ήταν πολύ επικίνδυνες όμως στο τέλος ήταν η μόνη επιλογή.
Στο σχολείο υπήρξαν παιδιά που τον κορόιδευαν επειδή δεν είχε μαλλιά, όμως τώρα μπορεί να τους καταλάβει, αφού και εκείνα έβλεπαν κάτι πρωτόγνωρο, κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ωστόσο, την δεύτερη φορά που διαγνώστηκε με καρκίνο έλεγε στα παιδιά του σχολείου ότι πάει διακοπές, ενώ ήξερε ότι μπορεί να μην γυρίσει πίσω από τις θεραπείες.
Σε μια από τις θεραπείες του, έχασε τις αισθήσεις του και έβλεπε τον εαυτό του να πέφτει σε ένα πηγάδι. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ένα χέρι τον τράβηξε και απότομα προς τα πάνω και μετά έφερε τις αισθήσεις του ξανά. Από τότε και μετά από συνομιλία του με ανθρώπους της εκκλησίας, πιστεύει πως εκείνο το χέρι ήταν του Θεού.
Για την δύναμη που πήρε από τα παιδιά που έπασχαν και εκείνα από καρκίνο μίλησε ο Νεόφυτος, αφού παιδιά της ηλικίας του, του έλεγαν πως όλα θα πάνε καλά και να μην φοβάται. Σήμερα, στηρίζει όσο μπορεί άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υγεία τους. Αυτό το ξεκίνησε από τα 15 του και το συνεχίζει μέχρι και σήμερα.
Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν θα άλλαζε τίποτα ακόμη και αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, αλλά θα ξαναζούσε την κάθε στιγμή γιατί μέσα από αυτό έμαθε πολλά και βγήκε πιο δυνατός.
Δείτε όσα εξομολογήθηκε στην εκπομπή «Έλα να δεις»:
πηγη: omegalive