Thursday 11/11/2021
Πόσοι νόσησαν ξανά με κορωνοϊό στην Κύπρο
Πού εντοπίζονται αλυσίδες μετάδοσης
Μιλώντας στην εκπομπή του Omega ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ, ο υπεύθυνος της ομάδας ιχνηλάτησης, Βαλεντίνος Σιλβέστρος, ανέφερε πως οι αλυσίδες παρατηρούνται σε χώρους εργασίας αλλά και σε σχολεία, ενώ όπως τόνισε επανεμφανίστηκαν αλυσίδες κρουσμάτων από κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμους και βαφτίσεις.
Όπου παρατηρούνται χαλαρώσεις και μη ορθή δήλωση των επαφών όπως ανέφερε, εντοπίζονται αλυσίδες μετάδοσης.
Όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με την κόντρα μεταξύ επιδημιολόγων και Υπουργείου Υγείας, ο κ. Σιλβέστρος ανέφερε ότι η ομάδα ιχνηλάτησης κάθε επτά με 10 ημέρες, προχωρά στην ταυτόχρονη ενημέρωση με τα δεδομένα, τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και στην συμβουλευτική επιτροπή.
Επίσης, ο κ. Σιλβέστρος ανέφερε πως πάνω από 200 άτομα έχουν νοσήσει για δεύτερη φορά με κορωνοϊό. Σε σχέση με το ενδεχόμενο να διενεργείται τεστ και σε εμβολιασμένους ο ίδιος ανέφερε ότι «εκτιμώ περισσότερο την επαφή. Ανάλογα με το πόση έχει κάποιο άτομο με ένα κρούσμα τότε προκύπτουν νέα κρούσματα ανεξαρτήτως αν τα άτομα είναι εμβολιασμένα ή όχι».
Δείτε όλα όσα είπε στο βίντεο:
Πηγη:OMEGAlive