Σχολεία, sms, συναθροίσεις και εστίαση
Saturday 27/03/2021

Σχολεία, sms, συναθροίσεις και εστίαση

με το σταγονόμετρο αναμένεται να είναι οι χαλαρώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επιδημιολογική ομάδα, μετά και την αξιολόγηση της Εθνικής Αναφοράς, το μόνο που αναμένεται επί την ουσίας να ανακοινωθεί είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Δημοτικών της Λεμεσού και αυτό όχι τόσο λόγω καλών επιδημιολογικών δεδομένων, αλλά λόγω της ανάγκης που καθίσταται αδήριτη πλέον για επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

Πέραν των σχολείων, οι όποιες χαλαρώσεις ενδεχομένως να αποφασιστούν θα είναι τέτοιες που δεν θα αλλάζουν ουσιαστικά το σκηνικό με τα μέτρα που επικρατούν σήμερα στην Κύπρο.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την επιδημιολογική ομάδα, δεν αναμένεται οποιαδήποτε εισήγηση για διαφοροποίηση των δεδομένων των χώρων εστίασης, ούτε και ουσιαστική αλλαγή στις συναθροίσεις.  Δεν αναμένεται δηλαδή να δοθεί πράσινο φως και για τους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων, ούτε οποιεσδήποτε αλλαγές σε σχέση με τους επιτρεπόμενους αριθμούς.

Αρνητικοί φαίνεται να είναι οι επιδημιολόγοι και ως προς την αλλαγή στην ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία θεωρούν ότι θα πρέπει να παραμείνει από τις 11 το βράδυ μέχρι και τις πέντε το πρωί και στο νέο διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Απρίλη.  Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή η χαλάρωση  σε επίπεδο κυκλοφορίας αναμένεται να αφορά τα sms, με τις απόψεις ανάμεσα στην επιδημιολογική ομάδα να είναι μοιρασμένες εάν θα πρέπει να καταργηθούν  ή να αυξηθούν σε τρία.

Μπορεί να τα πουν νωρίτερα

Σημειώνεται πως εάν ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται συνήθως πριν τις αλλαγές στα μέτρα, η επιδημιολογική ομάδα ενδέχεται να έχει εκτάκτως μέσα στο Σαββατοκύριακο την τηλεδιάσκεψη της έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος στις αρχές της εβδομάδας να συναντηθούν και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν συνέλθει το Υπουργικό για λήψη οριστικών αποφάσεων.

Μέχρι στιγμής πάντως το Υπουργείο δεν έχει στείλει συγκεκριμένες ερωτήσεις  προς τα μέλη της επιδημιολογικής, κάτι που αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα.