800,000 δέντρα στην Κύπρο

800,000 δέντρα στην Κύπρο

Το σημαντικότατο αυτό έργο προχωρά!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 στο Υπουργείο Γεωργίας με αντιπροσώπους των ομάδων 300,000 δέντρα στη Λευκωσία, 300,000 δέντρα στη Λεμεσό, “100,000 δέντρα στη Λάρνακα" και “100,000 δέντρα στη Πάφο”, με τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή και τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Χαράλαμπο Αλεξάνδρου. Στην συνάντηση παρόντες ήταν και η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, όπως επίσης και ο βουλευτής Χαράλαμπος θεοπέμπτου, ο οποίος εξήγησε ότι παρευρίσκεται όχι με την ιδιότητα του βουλευτή, αλλά ως μέλος της ομάδας της Λευκωσίας “300,000 δέντρα στη Λευκωσία”.

Η συνάντηση θεωρείται επιτυχημένη, καθώς οι Αρχές άκουσαν το αίτημα των ομάδων και συναίνεσαν στο να πραγματοποιηθούν μεγάλες δενδροφυτεύσεις σε ολόκληρη την Κύπρο, ως ένα εργαλείο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής αλλά και βελτίωσης της ποιότητας της ζωής μας.

Το Τμήμα Δασών εξήγησε στις ομάδες, ότι οι εθελοντικές δενδροφυτεύσεις θα πρέπει να γίνουν τον κατάλληλο χρόνο και με τα κατάλληλα δενδρύλλια. Για το λόγο αυτό υποδείχτηκε ότι οργανώνεται ημερίδα την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 από το Τμήμα Δασών, στην οποία θα αναλυθεί το πλάνο δράσης του Τμήματος Δασών. Η ημερίδα θα είναι ανοικτή για το κοινό, και προσεχώς θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το χρόνο και τόπο.

Αν δεν έχετε ακόμα ενταχθεί σε μια από τις τέσσερις ομάδες, ενταχθείτε σήμερα!

Άτομα από όλους τους χώρους, με ειδίκευση ή μη, χρειάζονται για να φέρουν εις πέρας αυτό το μεγαλεπήβολο και απαραίτητο έργο που θα συμβάλει στη μετρίαση της κλιματικής αλλαγής, στην ποιότητας της ζωή μας, αλλά και στη μελλοντική μας επιβίωση.